Concertgebouworkest backstage Eduardus Lee
za 18 mei, 21:00 - za 18 mei, 22:10 Grote Zaal

Concertgebouworkest Essentials: Rachmaninoff

Maak in de serie Essentials kennis met Rachmaninoffs Symfonische dansen – een van de meesterwerken die je gehoord moet hebben. Uitgevoerd door het Concertgebouworkest onder leiding Semyon Bychkov en eigenwijs ingeleid door Thomas Vanderveken.

Programma

  • Dvořák: Ouverture, op. 92 'Carnaval'
  • Rachmaninoff: Symfonische dansen, op. 45

Musici

  • Concertgebouworkest
  • Semyon Bychkov: dirigent
  • Thomas Vanderveken: presentatie

Rachmaninoff

Losgerukt van zijn Russische wortels componeerde Serge Rachmaninoff in Amerika de Symfonische dansen, waarin hij nog eenmaal zijn jeugdliefdes bezoekt en zijn demonen uitbant. Als componist nam hij hiermee revanche op de critici. Rachmaninoffs Symfonische dansen zijn modern én klassiek, werelds en spiritueel, nostalgisch en tegelijkertijd verbijsterend vitaal. Dirigent is oudgediende Semyon Bychkov, evenals Rachmaninoff een Rus die al op jonge leeftijd koos voor de vrijheid van het Westen. Een speciale flair voor Russisch repertoire blijft deze dirigent altijd houden. Demonen uitbannen, het leven vieren – dat is precies wat Antonín Dvořák ook doet in zijn ouverture Carnaval, waarmee Semyon Bychkov het concert opent.

Essentials

Bij Essentials maak je kennis met de meesterwerken die je gehoord moet hebben, eigenwijs ingeleid door de Vlaamse presentator Thomas Vanderveken.

Tickets

    Uitverkocht