Ronald Brautigam © Marco Borggreve
za 21 sep, 20:15 - za 21 sep, 22:35 Kleine Zaal

Ronald Brautigam en Nederlands Kamerorkest: Brahms en de Schumanns

Een frisse duik in de romantiek met twee dynamische musici: Ronald Brautigam, Gordan Nikolić spelen samen met leden van het Nederlands Kamerorkest Brahms plus Robert en Clara Schumann.

Programma

  • C. Schumann: Drie romances, op. 22
  • Schumann: Pianokwintet in Es, op. 44
  • Brahms: Serenade nr. 1 in D, op. 11

Musici

  • Leden van het Nederlands Kamerorkest
  • Gordan Nikolić: viool
  • Ronald Brautigam: piano

Ronald Brautigam, Gordan Nikolić en het Nederlands Kamerorkest

Twee dynamische musici en een levendig orkest: pianist Ronald Brautigam, violist Gordan Nikolić en het Nederlands Kamerorkest. Licht, transparant en sprankelend spel wordt niet zelden geassocieerd met de pianistische kunsten van Neerlands pianotrots Ronald Brautigam. Nikolić, aanvoerder van het Nederlands Kamerorkest, is een even energiek speler. De bundeling van beider krachten levert een frisse duik in de romantiek op, waarbij Brahms en de Schumanns zich van hun beste kant laten horen.

Brahms en de Schumanns

Wat gebeurt er als een internationaal beroemd kunstenenaarsechtpaar een jongeman met een adembenemend talent over de vloer krijgt? De twintigjarige Johannes Brahms meldde zich in 1853 met een introductie bij Robert (43, depressief) en Clara (33, vermaard pianist, moeder van vijf kinderen) Schumann en kwam binnen als een blikseminslag. Veel is er gespeculeerd over de relatie van Johannes en Clara. Vóór Roberts tragische overlijden in 1854 schrijft Brahms vurige liefdebrieven, daarna schijnt hij de boot afgehouden te hebben. Even is hij zelfs verliefd geweest op Clara’s derde dochter, Julie, zonder daar werk van te maken. Hoe belangrijk hun vriendschap voor beiden was, blijkt wel uit het feit dat Clara en Johannes tien jaar lang de zomers op een kwartiertje wandelen van elkaar in Baden-Baden doorbrachten.

Tickets

  • Standaard - € 49,00
Tickets bestellen