Christian Thielemann © nb
ma 9 sep, 20:15 - ma 9 sep, 22:00 Grote Zaal

Wiener Philharmoniker & Christian Thielemann: Strauss' Ein Heldenleben

‘Een maestro wiens Strauss zelfs sceptici kan bekeren’, schreef The New York Times over Christian Thielemann bij de Wiener Philharmoniker. Vanavond klinkt Ein Heldenleben van Richard Strauss door deze gouden combinatie.

Programma

  • Mendelssohn: Symfonie nr. 3 in a, op. 56 'Schotse'
  • R. Strauss: Ein Heldenleben, op. 40

Musici

  • Wiener Philharmoniker
  • Christian Thielemann: dirigent

Wiener Philharmoniker en Christian Thielemann

Geen gloedvoller strijkersklank dan die van de Wiener Philharmoniker, hoor je vaak zeggen. Aan Christian Thielemann om de musici die schoonheid te ontlokken. Orkest en dirigent, die al sinds 2000 samenwerken, vormen een gouden combinatie. Ze zijn bezig met een volledige cyclus van Bruckners symfonieën op cd. Ook Richard Strauss, vanavond in Het Concertgebouw, is koren op de molen van de Duitse dirigent, die met zijn gevoel voor opera uiterst geschikt is om Ein Heldenleben te presenteren. ‘Een maestro wiens Strauss zelfs sceptici kan bekeren’, aldus The New York Times over Thielemann bij de Wiener in muziek van Strauss.

Strauss' Ein Heldenleben

Richard Strauss koos een symfonisch gedicht van klassieke structuur om zijn onbenoemde held te portretteren. Of hij zichzelf wilde schetsen op zijn stekelige pad naar roem en succes weten we niet, hij weigerde Ein Heldenleben een programma te geven. Zijn vrouw Pauline was wel de inspiratiebron voor ‘Des Helden Gefährtin’, de grote vioolsolo. Strauss zei daarover: ‘Ik wilde mijn vrouw portretteren. Ze is heel complex, heel erg vrouw, een beetje verdorven, een beetje een flirt, nooit twee keer dezelfde, elke minuut anders.’

Tickets

  • Standaard - € 175,00
Tickets bestellen