Gustavo Gimeno © Marco Borggreve
ma 29 jul, 20:00 - ma 29 jul, 21:10 Grote Zaal

Gustavo Gimeno dirigeert Mahlers Symfonie nr. 5

Mahler en het Luxembourg Philharmonic met chef-dirigent Gustavo Gimeno is een gouden combinatie. Vanavond klinkt Mahlers overweldigende Vijfde symfonie. Het aangrijpende Adagietto is een pure liefdesverklaring aan zijn aanstaande vrouw Alma.

Programma

  • Mahler: Symfonie nr. 5 in cis

Musici

  • Luxembourg Philharmonic
  • Gustavo Gimeno: dirigent

Mahlers allesomvattende symfonie

Gustav Mahler begon aan zijn Vijfde symfonie in de zomer van 1901, kort nadat hij ernstig ziek was geweest. Direct na deze zomer ontmoette hij de intelligente, muzikale en felbegeerde Alma Schindler, met wie hij vier maanden later trouwde. Het beroemde Adagietto uit de Vijfde, dat zo’n prominente rol speelt in Visconti’s filmische meesterwerk De dood in Venetië, wordt wel gezien als Mahlers liefdesverklaring aan Alma. ‘Een symfonie moet zijn als de wereld, zij moet alles omvatten’, zei Mahler ooit. En dat is precies wat deze Vijfde symfonie doet: het bevat zo’n beetje alle emoties die je als mens kan hebben.

Gustavo Gimeno en zijn Luxembourg Philharmonic

Optredens in Het Concertgebouw zijn voor Gustavo Gimeno altijd een soort thuiswedstrijd. Niet alleen omdat hij regelmatig voor het Concertgebouworkest staat, maar ook omdat hij in datzelfde orkest soloslagwerker was tussen 2001 en 2013. Dit keer komt hij met zijn eigen Luxembourg Philharmonic. Hun Vierde van Mahler, die ze op cd zetten, kreeg lovende recensies. Dit keer dirigeert Gimenez Mahlers Vijfde symfonie.

Tickets

  • Entree 0-25 - € 17,00Nog 33 tickets
  • Entree 26-30 - € 19,50Nog 31 tickets
  • Entree 31-35 - € 29,25Nog 12 tickets
  • Standaard - € 51,00
Tickets bestellen