Serenade Vrienden
za 22 jun, 20:15 - za 22 jun, 21:45 Grote Zaal

Serenade aan de Vrienden

Concertvrienden bestaat 90 jaar en om dit te vieren nodigen we je graag uit voor de Serenade aan de Vrienden op 22 juni in Het Concertgebouw. Deze avond staat natuurlijk in het teken van onze liefde voor muziek. Musici van het Concertgebouworkest spelen niet één maar twee serenades na een feestelijke aftrap van de avond. Bovendien zullen de foyers gevuld zijn met muziek én organiseren we een Vriendentombola, waarbij je bijzondere prijzen kunt winnen.

Dit concert is alleen toegankelijk voor Concertvrienden. Log in op je account om kaarten te bestellen. Nog geen Vriend? We verwelkomen je graag als lid.

Programma

  • Mozart: Serenade in Bes, KV 361 'Gran Partita'
  • Dvořák: Serenade in E, op. 22, B. 52

Musici

  • Concertgebouworkest

Ons verjaardagsprogramma

De naam van dit concert heet niet voor niets Serenade aan de Vrienden. Een serenade is een muziekstuk dat wordt voorgedragen aan iemand als eerbetoon. Speciaal voor Vrienden spelen musici van het Concertgebouworkest deze avond twee serenades.

Mozarts Serenade nr. 10 ‘Gran Partita’

De Tiende serenade ’Gran Partita’ voor twaalf blazers en contrabas behoort tot Mozarts beroemdste werken. Zijn voorliefde voor blaasmuziek steekt hij hier niet onder stoelen of banken. Hij weet wat de blazers graag spelen en beloont ze met muziek die hen uitdaagt het uiterste te geven.

Dvořáks Serenade voor strijkorkest

De licht melancholieke basis van dit werk blijft altijd transparant en hoopvol klinken. De ‘wolkenloze’ sfeer van een warme zomeravond is boeiend van begin tot eind. Een werk dat geliefd is bij musici en publiek.

Na afloop blijven de bars open in de foyers en klinkt er live-muziek. Ook is er een speciale Vriendentombola in de Spiegelzaal met mooie prijzen vanuit Het Concertgebouw en Concertgebouworkest. Hierover volgt later meer informatie.

Een verjaardag vier je met Vrienden

Om onze Vrienden te bedanken, geven we je graag de mogelijkheid om gratis een vriend mee te brengen naar deze avond.

Tickets

  • Standaard - € 39,50
Tickets bestellen