Event vr 15 dec. 2023

Klapstuk: Klassieke highlights met Laetitia Gerards en Thomas Beijer

In een uurtje de highlights uit de klassieke muziek, dat is Klapstuk. Korte stukken, muzikale tapas, een beetje proeven van alles. Tussendoor krijg je uitleg van een host én de musici. Met vanavond sopraan Laetitia Gerards en pianist Thomas Beijer. Samen serveren ze een fantasierijk menu. Tijdens deze aflevering van Klapstuk wordt Nederlands gesproken.

Musici

Laetitia Gerards: sopraan
Thomas Beijer: piano

Laetitia Gerards en Thomas Beijer

Sopraan en piano, een klassieke combinatie, maar pas echt spannend als beide musici aan elkaar gewaagd zijn. Dat zit bij de sopraan Laetitia Gerards en de pianist Thomas Beijer wel goed. Zij is thuis in opera en in kamermuzikaal repertoire, hij is een duizendpoot die niet alleen een uitmuntend pianist is, maar ook componeert, tekent en schrijft. Kortom: deze aflevering van Klapstuk wordt een fantasierijke avond waarin variatie en een snufje theater de boventoon voeren.

Klapstuk

Klapstuk is dé avond om klassieke muziek te ontdekken. Gedurende een uur hoor je korte highlights uit geliefde stukken, met tussendoor uitleg door een host én de musici. Kennis of voorkennis van muziek is niet nodig. Korte stukken, dat betekent een beetje proeven van alles. Muzikale tapas. Klapstuk wordt geserveerd in de fijne en intieme Kleine Zaal van Het Concertgebouw, je zit dus boven op de musici. En na het concert hoef je niet meteen naar huis. De bar is open en bij onze huispianist kun je een verzoeknummer aanvragen, en dat hoeft niet per se klassieke muziek te zijn!

Met dank aan de begunstigers van het Fonds Hemelbestormers en het F.d.B.v.K. Tafjord Fonds.