Event zo 19 jun. 2022

Triple Twintig

3 x 20 minuten cultuur in één voorstelling in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Laat je verrassen door drie talenten op het gebied van klassieke muziek, kleinkunst en Nederlandse smartlap. Want waarom kiezen als je 't ook kunt combineren?

20 minuten Nederlandse smartlap - Sophie Straat

De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren 90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.

20 minuten klassiek – James Oesi

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia en festivals. Ook tourde James in Zuid Afrika en Frankrijk en speelde hij met Zuid Afrikaans legende Abdullah Ibrahim op North Sea Jazz Festival. Daarnaast is James initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival – het enige festival ter wereld waar de bas centraal staat.

20 minuten kleinkunst – Rosa da Silva en muzikanten

In Nederland zitten de zalen vol bij Portugese fadozangeressen. Maar waarom houden Nederlanders toch zo van de Portugese Saudade (heimwee/weemoed)? In een Portugees/Nederlands liedjesprogramma - begeleid door drie muzikanten - zingt Rosa haar lievelingsfado's, gecombineerd met een aantal eigen nummers uit haar debuutvoorstelling Daar moet je heen.

Koop je tickets via deze link!