Pieter de Graaf © IAMKAT
do 9 mei, 20:15 - do 9 mei, 22:35 Kleine Zaal

Pieter de Graaf presents DAY & NIGHT: a Tapestry of Life

Componist, pianist en producer Pieter de Graaf onderzoekt in DAY & NIGHT, a Tapestry of Life de uitersten van zijn emoties. Uitersten die in dit concert op twee manieren worden verklankt: in Day, voor de pauze, voert Pieter je mee met rustige pianocomposities. Daarna hoor je Night, met elektronische en opzwepende stukken.

Musici

  • Pieter de Graaf: piano
  • Pieter de Graaf: synthesizer

DAY & NIGHT, a Tapestry of Life

Met het project DAY & NIGHT, a Tapestry of Life, onderzoekt Pieter de Graaf de uitersten van zijn emoties. Met Day stort Pieter zich op rustige pianocomposities, terwijl Night elektronische en opzwepende stukken bevat. Pieter neemt zijn publiek mee in momenten van stille introspectie tot vurige intensiteit. Speciaal voor dit concert wordt de avond verdeeld in een ‘Day’ en een ‘Night’, waardoor je op één avond de hele belevingswereld van Pieter kan ervaren. Hierbij is er een hoop improvisatie te horen en weeft Pieter verschillende composities aan elkaar tot één muzikale reis.

Pieter de Graaf

Als getraind jazzpianist op het conservatorium overstijgt Pieter grenzen tussen genres: van klassiek tot jazz, van pop tot hiphop en wereldmuziek. Hij benut de piano op onconventionele wijze; rubberen hamers voor diepe kickdrum-geluiden, chopsticks voor percussieve elementen, tape op de snaren en doeken tussen de snaren om het geluid te bewerken. Daarnaast gebruikt hij van alles om bij te dragen aan de sonische verrijking van zijn muziek: van wijnflessen, ruitenwissers, bromtollen en zijn stem tot analoge en digitale synthesizers. In 2020 won Pieter een Edison in de categorie 'neo-klassiek', inmiddels heeft hij tientallen miljoenen streams op Spotify en Apple Music.

Tickets

  • Entree 0-25 - € 26,10Uitverkocht
  • Entree 26-30 - € 26,10Uitverkocht
  • Entree 31-35 - € 26,10Uitverkocht
  • Standaard - € 29,00
Tickets bestellen